Mobiliteit

Inleiding

Als jeugdverblijf willen we ook oog hebben voor het vervoer v/d groepen die tot bij ons komen. Je kan er natuurlijk voor kiezen met de wagen tot hier te komen. (carpoolen is een minimale inspanning). Maar laat het plezier v/d vakantie met de hele groep al van bij het vertrek starten. We stellen dan ook graag voor om gebruik te maken v/h openbaar vervoer.

Hoe?

Je neemt de trein tot Zottegem, daar stap je over op de bus v/d lijn nr. 81 (zie www.delijn.be/nl/ritkaarten-dagpassen/groepsbiljet.htlm) richting Deinze.Deze rit kost dan 1,25 euro. Je stapt af aan de kerk van Beerlegem. Vandaar uit ga je te voet door de velden naar Dikkele. De tocht is bewegwijzerd door wandelknooppuntennetwerk richting nr. 83, 82, 80 en 76. Deze wandeling is ongeveer 2km.
Je kan ook de trein nemen tot Munkzwalm en te voet naar ons toekomen via de wandelknooppuntennetwerk richting 68, 1,2,69,78,79,80 en76. Deze wandeling is ongeveer 5 km. (liever een kaart: www.tov.be/wandelrouteplanner)

Eenvoudig plannen

Je treinreis kun je plannen via www.nmbs.be van bij het station bij jou in de buurt tot Munkzwalm of Zottegem.

Interessante prijzen

Je kan als groep (min 15 personen) gebruik maken v/h voordelige tarief en gereserveerde plaatsen in de trein. (zie website trein)

Er zijn ook andere mogelijkheden om de prijs te drukken:

  • Kinderen tot 12 jaar reizen gratis wanneer ze begeleid worden (max 4 kinderen per begeleider).
  • Ben je jonger dan 26 jaar? Voor 6 euro koop je een Go-Pass1 en reisje in heel België.
  • Ben je jonger dan 26 jaar? Dan reis je met een Go-Pass10 in heel België, samen met je vrienden. Je betaalt slechts 51 euro voor 10 ritten. Opgelet! Niet combineerbaar met groepstarief.

Oplossing voor zware bagage?

We hebben al heel wat groepen over de vloer gehad, die gekozen hebben voor het openbaar vervoer. Merendeel van de groepen hebben een grote wagen van bij hun vertrek laten rijden om de bagage over te brengen. We vragen toch aan de groep om minsten één wagen te voorzien, dit om noodsituaties op te lossen.

Lees ook goed op weg naar het jeugdverblijf