Kriebelkampen: Creafant workshops voor schoolgroepen

 • Geschreven op 5 juli 2016
  Kriebelkampen: Creafant workshops voor schoolgroepen

  Creafant vzw is een erkende landelijk georganiseerde jeugdvereniging. Waar wij als jeugdverblijf graag met samen werken.Zij verzorgen workshops en themakampen, ontwikkelen en brengen theatervoorstellingen én organiseren eigen crea-themakampen onder de noemer 'Kriebelkampen'.
  De samensmelting van het ‘CREA(tieve)’ in alle mogelijke facetten van het woord, hun krachtdier de ‘(oli)FANT’  en het magische woord dat ons hele leven één van de sleutels blijft tot geluk : verwondering en ‘FANT(asie)’ is dan ook een zeer bewuste keuze.  Het zijn eigenschappen waar alles en iedereen op zijn/haar manier van doordrongen is of naar kan groeien.

  Als vrijwilligers voor Creafant op pad gaan krijgen ze in de eerste plaats een kans om kinderen op een creatieve, uitdagende manier te begeleiden, maar tegelijkertijd is het telkens opnieuw ook voor henzelf een verrijkende ervaring.  We leren hen dat het proces veel belangrijker is dan het resultaat!
  In de olifant zit niets dan goedheid en met al zijn mogelijkheden zal hij je dan ook helpen.  Met zijn grote oren zal hij je bijvoorbeeld leren om beter te leren luisteren.  Ook zijn andere zintuigen zijn zeer scherp! Met zijn flexibele slurf zal hij je leren meer mogelijkheden te ontdekken en te zien in een situatie.

  Een olifant is een rots in de branding die jou, met zijn stugge huid, houvast biedt.
  In hun workshops nemen zee kinderen mee op sleeptouw en dit in hun eigen avontuur, met hun eigen fantasie.  Ze kunnen wat “zou moeten zijn” loslaten en durven meegaan in de opportuniteiten en fantasie van het moment. 

  » Meer blogitems